Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση: Επερώτηση Γούργαρη για τη στέγαση φοιτητών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Θέμα: Στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

κ. Περιφερειάρχη

 Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου φοιτούν περίπου 6000 φοιτητές κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της καπιταλιστικής κρίσης που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες τα τελευταία χρόνια.

Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει ούτε μια Δημόσια-Κρατική λέσχη και εστία με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές, φτωχών, εργατικών, λαϊκών οικογενειών να αδυνατούν να νοικιάσουν σπίτι, αρκετοί να παρατάνε τις σπουδές τους, να έρχονται μόνο στις εξεταστικές περιόδους ή να μετακινούνται κάθε εβδομάδα από την πόλη που ζουν με τους γονείς τους, στην πόλη που σπουδάζουν.

Γίνεται φανερό ότι αυτά τα προβλήματα στέγασης που βιώνουν οι φοιτητές, αν προστεθούν στα υπόλοιπα προβλήματα διαβίωσης και σπουδών, κάνουν το βίο αβίωτο.

Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:
Τι μέτρα θα πάρει η Περιφέρεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα;
Θα επινοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία όλων των πόλεων της Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη, Κόρινθο και Ναύπλιο)όπου λειτουργούν Πανεπιστημιακές σχολές, ώστε να δοθούν για χρήση στους φοιτητές που έχουν πιο οξυμένο πρόβλημα;
Συμμερίζεστε και τι κάνετε για να ικανοποιηθούν τα πιο κάτω αιτήματα των φοιτητών;

Να δοθεί επίδομα ενοικίου στους φοιτητές με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας

Να παραχωρηθεί κάρτα δωρεάν μετακίνησης με τον σιδηρόδρομο-προαστιακό και το ΚΤΕΛ για τους φοιτητές που δε μένουν στις πόλεις που σπουδάζουν

Να αξιοποιηθούν τώρα Δημόσια ακίνητα και να διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα αναγκαία ποσά για την ανέγερση κρατικών εστιών, χωρίς ιδιώτες και ενοίκια σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου που λειτουργούν Πανεπιστημιακές σχολές.


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης


Βαγγέλης Γούργαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog