Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση κατά Βαρουφάκη στα Εξάρχεια


Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξανά κεντρικό θέμα στα ξένα μέσα ενημέρωσης, μετά την επίθεση και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόρια στα Εξάρχεια.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό της επίθεσης οι πρώτοι τίτλοι στις ξένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ήταν ενδεικτικοί:

Independent: Greece's 'rock star' finance minister Yanis Varoufakis saved by hug from wife after 'anarchists' attack in Athens restaurant (Ο Ελληνας «ροκ σταρ» υπουργός Οικονομικών σώθηκε από την αγκαλιά της συζύγου έπειτα από επίθεση «αναρχικών» σε εστιατόριο της Αθήνας)

Bloomberg: Varoufakis, Spouse Attacked by Anarchists in Athens Restaurant (Ο Βαρουφάκης και η σύζυγός του δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς σε εστιατόριο στην Αθήνα)

Reuters: Wife shields Greece's Varoufakis from anarchist attack at restaurant (Η σύζυγος προστάτευσε τον Βαρουφάκη από επίθεση αναρχικών σε εστιατόριο)

Ο Guardian αναφέρεται και στην απάντηση του ίδιου του υπουργού για το περιστατικό: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλά με τον δικό του τρόπο για το πώς αντιμετώπισε τους αναρχικούς σε εστιατόριο. Ο ειλικρινής υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και η σύζυγός του δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς την ώρα που δειπνούσαν σε εστιατόριο της Αθήνας».

To BBC γράφει ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση από νεολαίους» και ότι «περιέγραψε ο ίδιος το πώς εκείνος και η σύζυγός του δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα νεολαίων σε εστιατόριο της Αθήνας αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο υπουργός λέει ότι το ανδρόγυνο ήταν με μία φίλη όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με “αντιεξουσιαστές” που τους πέταξαν γυάλινα αντικείμενα».

Ο Ιρλανδικός Independent παραθέτει τον τίτλο: «Ελληνική κρίση: Η σύζυγός του γίνεται ασπίδα του Βαρουφάκη από επίθεση αναρχικών σε εστιατόριο».

To γερμανικό Spiegel αναφέρει στο ρεπορτάζ του: «Ο Βαρουφάκης κατήγγειλε επίθεση από αναρχικούς». «Από ένα ήσυχο δείπνο εξελίχθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση για τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας» αναφέρει για το περιστατικό το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επισημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι φορούσαν μάσκες και πως στη συνέχεια παρενέβη η σύζυγος του υπουργού Δανάη Στράτου.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde επισημαίνει: «Στην Αθήνα, ο υπουργός Βαρουφάκης διαπραγματεύεται με εκνευρισμένους αναρχικούς».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog