Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στην κορυφή του κόσμου (video)


Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη 
στη ψηλότερη οροσειρά της γης, 
στα Ιμαλάια. 

Οπως αναφέρει το ιστολόγιο http://theodorakism.blogspot.gr το μουσικό σχήμα ΑΝΝΑ RF, παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, το τραγούδι «Δακρυσμένα Μάτια» (Weeping Eyes) σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, βρισκόμενο στην οροσειρά των Ιμαλαϊων!

Οι ΑΝΝΑ RF κατάγονται από το Ισραήλ και παρουσιάζουν ένα μίγμα μεταξύ Δυτικής και Ανατολίτικης μουσικής, συνδέοντας αρχαία και μοντέρνα μουσικά όργανα, συνδυάζοντάς τα με ηλεκτρονικό ήχο! Όπως οι ίδιοι αναφέρουν «το παρελθόν, συναντά το παρόν σε έναν ήχο του μέλλοντος».

Η παραγωγή των τραγουδιών, αλλά και των βίντεο κλιπς, γίνεται από τα ίδια τα μέλη του σχήματος, είτε στο προσωπικό τους στούντιο στο Ισραήλ, είτε στο «κινητό» τους στούντιο, καθώς ταξιδεύουν συνεχώς σε όλον τον κόσμο. 

Το ANNA RF αποτελεί έκφραση της Αραβο-εβραίκής γλώσσας, με διπλό νόημα, καθώς σημαίνει ξέρω και δε ξέρω, πράγμα το οποίο -όπως το ίδιο το συγκρότημα αναφέρει- αποτελεί τη φιλοσοφία τους.



Το βίντεο - κλιπ του τραγουδιού «Δακρυσμένα μάτια» των ANNA RF




Πηγές:
athensmagazine.grtovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog