Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Πρώτη φορά...Αποθεματικά ερωτηματικά


Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε κάποια εμφάνισή του πριν λίγες μέρες σε πρωινή εκπομπή στον ALPHA, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πειραχθεί ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων.

Η είδηση για το ότι η Περιφέρεια Αττικής αποφασίζει να θέσει τα αποθεματικά της σε ειδικό λογαριασμό έκρουσε τον κώδωνα της ενημέρωσης  και όπως ήταν φυσικό τροφοδότησε τα ΜΜΕ  όπως και τον ΑΙΡΕΤΟ. Αυτό δεν μπορεί να προκαλεί απορίες γιατί οι διαδικασίες των συνεδριάσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων δεν είναι κλειστές οπότε δεν πρέπει  η κα Δούρου  να θέτει ζητήματα διαρροών.

Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά είναι το εξής. Αν τελικά τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής πάνε για την αποπληρωμή του χρέους οι άλλες Περιφέρειες της Χώρας θα πράξουν το ίδιο;;; Για παράδειγμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων που εξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την ίδια απόφαση ;;; Και απέναντι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τι θα κάνει;;; Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντίστοιχα;;; Οι υπόλοιποι;;;

Και αν όπως ισχυρίζεται σε non paper ( έλεος με τα non paper ) η παράταξη της Περιφερειάρχη ότι υπήρχαν σε 99 λογαριασμούς τοποθετημένα άτοκα σχεδόν διάφορα ποσά, δε θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για το ότι δεν είχαν αξιοποιηθεί όπως έπρεπε;;;  Εκτός αν εννοεί ότι τα ποσά ήταν σπασμένα και δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει σωστή διαπραγμάτευση. Αλλά και πάλι υπάρχει ηθικό αν όχι άλλο ζήτημα για τους προηγούμενους.



airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog