Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

"Το Γυμνάσιο Βαρθολομιού στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας"

Οι επισκέψεις των σχολείων συνεχίζονται και την Παρασκευή 27/3/2015 το Γυμνάσιο Βαρθολομιού Ηλείας ξεναγήθηκε στο Μ.Λ.Π.Δ.Α.



Όλοι οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό χαρακτηρίζοντας το Μουσείο σύγχρονο με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον. Με αφορμή τη μόνιμη συλλογή του Ιωαν. Μπακόπουλου αλλά και τα εκθέματα της προσωρινής έκθεσης αναπτύχθηκε διάλογος σχετικά με την ανάγκη διατήρησης και διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αρκετοί μαθητές μπήκαν στο παιχνίδι του αποσυμβολισμού των εκθεμάτων και του συσχετισμού με τους μύθους. Επίσης σχολίασαν θετικά τόσο τις ειδικές υποδομές του Μουσείου οι οποίες εξασφαλίζουν πρόσβαση στις ομάδες Α.με.Α. όσο και την χρήση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας κρίνοντας το επίπεδο πληροφόρησης ικανοποιητικό.

Ευχαριστούμε τόσο τους μαθητές του Γυμνασίου Βαρθολομιού, που τήρησαν με σεβασμό του κανονισμούς του Μουσείου όσο και τους καθηγητές τους για την πολύτιμη βοήθεια στο συντονισμό των ομάδων και τη συνεργασία.

Δείτε  επιπλέον  πληροφορίες  και  φωτο  εδώ:

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog