Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

«Ανίκανος για πτήση» ο μοιραίος πιλότος – Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο;


Στα κίνητρα που οδήγησαν τον συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings να ρίξει με τη θέλησή του το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις στρέφονται πλέον οι έρευνες των Γερμανών, οι οποίοι συγκέντρωσαν «σημαντικά ευρήματα» στα δύο σπίτια του μετά τη χθεσινή εξονυχιστική έρευνα. Στο μεταξύ, νέο σοκ προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα από Γερμανία και Αγγλία που, επικαλούμενα επίσημα έγγραφα, κάνουν λόγο για βαριά κατάθλιψη του 28χρονου πιλότου που επιδεινώθηκε από τον πρόσφατο χωρισμό του.

«Ανίκανος για πτήση» ο μοιραίος πιλότος - Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο;
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στα σπίτια του Λούμπιτς, στο πατρικό του στο Μονταμπούρ της Γερμανίας και ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ, αμέσως μόλις έγινε γνωστό από τον εισαγγελέα της Μασαλίας ότι ο συγκυβερνήτης έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στις γαλλικές Αλπεις, έκαναν φύλλο-φτερό τους χώρους που χρησιμοποιούσε και έχουν συλλέξει έγγραφα και άλλα ευρήματα, ανάμεσα στα οποία και τον υπολογιστή του «δολοφόνου των Άλπεων», όπως αποκαλείται πλέον ο Λούμπιτς από τα μέσα ενημέρωσης σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της Daily Telegraph, μετά την τετράωρη έρευνα υπήρξε μια «σημαντική ανακάλυψη» στο σπίτι του Ντίσελντορφ, το οποίο ο πιλότος μοιραζόταν με την κοπέλα του, με την οποία όμως, όπως υποστηρίζει η Daily ο Αντρέας Λούμπιτς είχε μόλις πρόσφατα χωρίσε με αποτέλεσμα να βιώνει ερωτική απογοήτευση.

«Bρήκαμε κάτι που τώρα θα σταλεί στα εργαστήρια. Δεν μπορούμε να πούμε προς το παρόν τι είναι αλλά ίσως αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο γι′ αυτό που συνέβη. Ελπίζουμε τα ευρήματα να μας δώσουν τις εξηγήσεις που ζητάμε»
δήλωσε επισήμως στη βρετανική εφημερίδα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μάρκους Νίστσερι, χωρίς να σχολιάζει το σενάριο της ερωτικής απογοήτευσης και περιοριζόμενη στο να δηλώνει πως ο 28χρονος συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης βίωνε «μια προσωπική κρίση».

Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Bild όπου δημοσιεύονται έγγραφα που αποδεικνύουν την κακή ψυχολογική κατάσταση του μοιραίου συγκυβερνήτη.

Το πρωτοσέλιδο της σημερινής Bild όπου δημοσιεύονται έγγραφα που αποδεικνύουν την κακή ψυχολογική κατάσταση του μοιραίου συγκυβερνήτη.

Η αστυνομία πάντως είπε ότι δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας.

Βαριά ψυχολογικά προβλήματα
Στο μεταξύ, προς επίρρωσιν των πληροφοριών που έρχονται από χθες το βράδυ ότι ο Γερμανός πιλότος που παρέσυρε στον θάνατο 149 ζωές είχε ιστορικό κατάθλιψης, η Bild δημοσιεύει σήμερα ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο 28χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας των οποίων είχε κριθεί «μη ικανός» να πιλοτάρει.

Γερμανοί αξιωματούχοι έκαναν χθες φύλλο και φτερό τα δύο σπίτια του 28χρονου πιλότου και αφαίρεσαν πολλά προσωπικά αντικείμενα και έγγραφαν τα οποία έχουν ήδη σταλεί προς διερεύνηση.

Γερμανοί αξιωματούχοι έκαναν χθες φύλλο και φτερό τα δύο σπίτια του 28χρονου πιλότου και αφαίρεσαν πολλά προσωπικά αντικείμενα και έγγραφαν τα οποία έχουν ήδη σταλεί προς διερεύνηση.

Αυτά αποδεικνύουν ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση, εν γνώσει μάλιστα της Lufthansa.

Ο συγκυβερνήτης πέρασε «ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο» το 2009 και είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας κρατάει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τραγικών θυμάτων του Airbus που παρέσυρε στο θάνατο ο 28χρονος πιλότος.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας κρατάει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τραγικών θυμάτων του Airbus που παρέσυρε στο θάνατο ο 28χρονος πιλότος.

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε «ιδιαίτερη και τακτική ιατρική» θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ δήλωσε χθες, Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πως ο Αντρέας Λούμπιτς είχε διακόψει «για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα» την εκπαίδευσή του ως πιλότου την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Στη συνέχεια είχε επαναλάβει και ολοκληρώσει κανονικά την εκπαίδευσή του, πριν αρχίσει το 2013 να πετάει με τα Airbus A320. Σύμφωνα με την Bild την εποχή που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε «από κατάλθιψη και κρίσεις άγχους».

Ένας ψυχολόγος θα εξετάσει σήμερα τα ντοκουμέντα της αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών, υποστηρίζει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Στη συνέχεια θα ντοκουμέντα αυτά θα παραληθφούν από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, οι οποίες πρόκειται να τα διαβιβάσουν στους γάλλους ερευνητές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τέλος, σύμφωνα με την Bild, η γερμανική υπηρεσία εναέριων μεταφορών αναφέρει σε υπηρεσιακο έγγραφο οτι ο 28χρονος έπαιρνε τακτικά φαρμακευτική αγωγή για την κατάθλιψη.

Με τσεκούρι προσπαθούσε ο πιλότος να ανοίξει την πόρτα
Η Bild αναφέρει επίσης, επικαλούμενη πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, πως την ώρα που ο συγκυβερνήτης οδηγούσε το αεροπλάνο προς το έδαφος για λόγους που είναι ακόμη άγνωστοι, ο κυβερνήτης της πτήσης χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να επιχειρήσει να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, και να προσπαθήσει να εμποδίσει την καταστροφή.

Μία εκπρόσωπος της Germanwings είπε στην εφημερίδα πως ένα τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. Το εργαλείο αυτό «αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός Α320», δήλωσε.

Αλλάζουν τους κανόνες ασφαλείας μετά το σοκ
Μετά τις αποκαλύψεις του γενικού εισαγγελέα της Μασσαλίας που άφησαν άναυδη την Ευρώπη, η ομοσπονδία των γερμανικών επιχειρήσεων της πολιτικής αεροπορίας (Bundesverband der Deutschen Luftverkehrswirtschaft e.V, BDL) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει στο άμεσο μέλλον ως κανόνα το να βρίσκονται πάντοτε στο πιλοτήριο όλων των αεροσκαφών εν πτήσει δύο πρόσωπα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, παράλληλα, ο Κάρστεν Σπορ, ο επικεφαλής της Lufthansa, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση για να συζητηθούν τρόποι «οι οποίοι θα επιτρέψουν την αύξηση της ασφάλειας άμεσα» στις εμπορικές πτήσεις αύριο Παρασκευή.

Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων της αεροπορικής βιομηχανίας, «της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αερομεταφορών» (LBA) και των «αρχών», όπως σημείωσε.

Η θέσπιση του κανόνα της συνεχούς παρουσίας δύο προσώπων στο πιλοτήριο αναμένεται ότι θα συζητηθεί στη συνάντηση αυτή, πρόσθεσε ο Σπορ, σύμφωνα με το ARD.


moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog