Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τομεάρχης Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΑΠΕΔΔ αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουλουράς.(εκ Μεγαλοπόλεως)

Τομεάρχης κοινωνικής πολιτικής του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβε ο συμπατριώτης μας και πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Κουλουράς.



Όπως αναφέρει ο Γιώργος «Η κοινωνική πολιτική είναι ένας παρά πολύ ευαίσθητος τομέας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ουσίας της πολιτικής. Η Πολιτική χρειάζεται κοινωνικές ευαισθησίες, γιατί σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις την ζωή καθημερινών ανθρώπων καλύτερη, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους με πρωτεύοντα ρόλο την αξιοπρέπεια τους. Ο αγώνας για μια δίκαιη κοινωνία, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη δεν τελειώνει ποτέ. Ως πολιτικοί επιστήμονες έχουμε την υποχρέωση να ξανά φέρουμε στο προσκήνιο της ουσία της πολιτικής. Έχουμε την υποχρέωση να υπηρετούμε και να πρεσβεύουμε αρχές και αξίες, για να μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια. Η ουσία της πολιτικής δεν είναι ψεύτικα χαμόγελα, κεράσματα, κουμπαριές και «φιλικά» χτυπήματα στην πλάτη, ούτε η εξυπηρέτηση συμφερόντων της διαπλοκής. Η ουσία της πολιτικής είναι να είσαι εκεί, να γνωρίζεις τα προβλήματα των πολιτών και να προσπαθείς να τα λύνεις»


2 σχόλια:

  1. Μπραβο στο Γιωργο. Ειναι ενας αξιος επιστημονας με ισχυρη πολιτικη συνειδηση. Τετοιοι συμπατριωτες μας κανουν υπερηφανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog