Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το αύριο του χθες: Πολιτικές εξελίξεις και σχολιασμός

Είπαμε ΟΧΙ στο Eurogroup .... 
Και γιατί όχι άλλωστε! 



Άλλα μας δείξαν στην αρχή, άλλα μας έφεραν να υπογράψουμε στο τέλος.

ΑΛΛΑ ο φερόμενως σε ιστοσελίδες ως "γατάκι", Γιάννης Βαρουφάκης, (γιατί το Γιάννης γράφεται με 2 fukin Ν), μάλλον έχει το βλέμμα του Πετεινού του Χωριού των Καιρών και πρόσεξε την επίμαχη παράγραφο, που στα κρυφά ήθελε την Ελλάδα να προσέρχεται με αίτημα παράτασης του χρέους στο Eurogroup, και όχι αυτή η συμφωνία να προκύπτει ως ένα πρώτο σημείο επαφής ανάμεσα στα δύο μέρη... όπως και ήτο η πραγματικότητα...
Tηλεφωνάκι στον Τσιπ λοιπόν και ΓΙΟΥΧΟΥ φίλοι μας Eurogroupαίοι.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος, Paul Manson μας τουίταρε και το draft.


Το επίμαχο τμήμα του κειμένου στα ελληνικά:
Οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την υπάρχουσα ευελιξία που είναι σύμφυτη στο τρέχον πρόγραμμα καθώς αρχίζει η εργασία για την νέα συμφωνία. Θα εργαστούν στενά με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσουν κοινά αποδέκτες παράμετρους για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι ελληνικές αρχές συμφωνούν να διασφαλίσουν δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδότηση ώστε να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του χρέους. Όποιο νέο μέτρο θα έχει χρηματοδότηση και δεν θα βάλει σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα (1). Τα παραπάνω σχηματίζουν την βάση για ένα αίτημα για να παραταθεί η τρέχουσα δανειακή συμφωνία, που θα πάρει την μορφή ενός ενδιάμεσου βήματος για μια νέα συμφωνία, η οποιά θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί σε αυτήν την περίοδο των έξι μήνων.... 


Τίτλος στα δημοσιεύματα? Η Γερμανία δεν αγαπάει την Δημοκρατία!
Πλάκα μας κάνεις φιλαράκι? Η Μέρκελ πρόσφατα εθεάθη σε φωτό. των νεανικών της χρόνων, να στέκεται δίπλα σε σκινχεντ Νεοναζί. Και ίσως η προπαγάνδα της αρίας φυλής να έχει δουλέψει ως τώρα για το εσωτερικό της Γερμανίας αλλά κυρά-Μέρκελ μου... ότι ανεβαίνει , κατεβαίνει και ότι σηκώνεται , πέφτει! Κοινώς , ήρθε η ώρα σας, φύρερ!



Και εν τω μέσω της νυκτός, έχουμε και πέντε υποψήφιες για τη Eurovision, αμέ!
Διότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Τι τα θες τα λούσα κυρά-Ελλάδα μου? Δε βλέπεις ότι ο κόσμος αυτοκτονεί?
Σαφώς στα ΜΜΕ, έχει απαγορεύσει το Ε Σου Ρου να μεταδίδουν πληροφορίες αυτοκτονούντων!
Τα είπες καναλάκι μου? Ραδιοσταθμούλη μου? Στο κλείσαμε το μαγαζάκι!
Έτσι απλά! Βέβαια, αν ακούγαμε πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι οι δικοί μας που ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ από αυτό το Έθνος, από αυτόν τον Τόπο και από τη ζωή... όχι 27.81% δε θα παιρνες... ούτε στη βουλή θα έμπαινες! Καλά, ο Σάμι ούτε τώρα μπήκε προσωπικά, τη θέση του μέλους του έκλεψε από την Καλαμάτα και για να μειώσει το πολιτικό κόστος, άρχισε τις προσληψούλες, μέσω των εν ισχύ ακόμα πολιτικών του συντρόφων! Καλό ε?!


Πολίτες του κόσμου, ενωθείτε!
Και με αυτά και με εκείνα αγαπητοί φίλοι,
Ακόμα και οι άλλοι λαοί εξεγείρονται.... για λαούς ομιλώ και όχι για κυβερνήσεις...
Σχηματοποιήθηκε λοιπόν και πήρε όνομα το κίνημα υπέρ της Ελλάδος Stand With Greece, στόχος του οποίου είναι να παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα!
Τελικά νομίζω ο Έλλην πάντα θα εμπνέει. Αυτή είναι η στόφα του! Να αμφισβητεί και να εμπνέει.
Και έστω και αν δεν είναι θέμα έμπνευσης γι' αυτούς αλλά επιβίωσης, εγώ θέλω να περιαυτολογήσω για τη χώρα μου. Το έχω ανάγκη.

Πάμε όλοι μαζί ... ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ! 
Ναι ναι και τα σενάρια εκλογολογίας θα φουντώσουν τώρα και δε θα μας αφήσουν σε ησυχία πάλι τα μεγάλα κανάλια. Υποθέτω... πιθανολογώ... βασισμένη πάνω.. στη δύναμη της συνήθειας τους. 22 Μαρτίου αν γίνουν, θα πραγματοποιηθούν με το στόχο για την κυβέρνηση να πάρει το δυνατό μήνυμα που επιθυμεί, την αυτοδυναμία δλδ, για να εφαρμόσει την πολιτική της όπως αυτή νομίζει καλύτερα δίχως Κασσάνδρες να τους πρήζουν τα.... νεύρα! Και πάλι θα πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά και ίσως να φροντίσουμε να διορθώσουμε καλύτερα τους πολιτικούς σχηματισμούς, καθώς το μαγικό χέρι του χρόνου βγάζει στην επιφάνεια και τις πεποιθήσεις του κάθε κόμματος - πολιτικού προσώπου και πλέον ξέρουμε ποιος είναι ο μούφας-πολυλογάς και ποιος προσπαθεί.

V for Varoufakis
Ο απεσταλμένος του Sky News και των Times στις Βρυξέλλες, Εντ Κόνγουεϊ αποθεώνει τον Γιάνη με ένα , δύο ή και περισσότερα Ν, ανάλογα την περίσταση. Διαυγής, πολυμαθής και ευφυής ο Βαρού, με την εκτίμηση ότι δε θα' ναι εύκολο το πινκ πογκ μαζί του.

Γι' αυτό άλλωστε ζήτησε και η Φύρερ να κατέβει ο Βαρού και να βάλουν κάποιον άλλον βρε παιδί μου στις διαπραγματεύσεις! Έναν λιγότερο καλοντυμένο ίσως, λίγο πιο μνημονιακό, λιγάκι μόνο! Λίγο πιο χαζό, πιο διαχειρήσιμο!

Γιατί ο Σόιμπλε? Που θυμήθηκε πόσο καλά παιδιά ήντουσαν ο Σάμι και ο Βένι! Και τώρα ίσως τις, να με κατηγορήσει ότι δεν λέω κανονικά τα ονόματά τους, ότι τους κοροιδεύω και τους περιπαίζω.Η απάντηση είναι η εξής: Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν ΛΟΓΟ στο Ελληνικό Έθνος, πως το έκαναν εταιριούλα και το ξεπούλησαν. Αφού η Ελλάδα δεν είναι φτωχό κράτος, πως τα κατάφερε με τόσο ικανούς ηγέτες να φτάσει στον ΠΑΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ. Όταν μου εξηγήσουν με νούμερα, ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ το τι έχει γίνει και πως έχει θανατωθεί ήδη από τώρα  το παιδί που θα κάνω ίσως κάποτε. Τότε ναι, θα πω το όνομα τους ολόκληρο και με πατρώνυμο στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Πίσω στο σόιμπλε όμως, ο οποίος μας λέει: Μα καλά τόσο χαρισματικό τον έχετε τον Τσιπ, ή είστε βλάκες?
Ναι μας κάνει μάγια μάγια να μας αποκτήσει κυρ-Σόιμπλε, που λέει και ο Δάντης.
Ένα όμως είναι το συμπέρασμα για μένα.

Όταν ο θύτης, ο μαστροπός, ο δολοφόνος αρχίζει και χάνει την ψυχραιμία του ... Τότε κατακλίζεται από φοβίες.. και αντιδρά σπασμωδικά.... και κάνει όλο και περισσότερα λάθη...
και στο τέλος... Πιάνεται.

Ταραχθήκατε κυρ-Σόιμπλε?! :D


Ο εν φωτογραφία κορυφαίος Γερμανός αναλυτής, Βόλφγκανγκ Μίνχαου.. συμβουλεύει τον V , να μην κουνήσει ρούπι από τις θέσεις του, να δείξει ισχυρό προσωπείο και να μην υποκύψει σε συγκαλυμμένες απειλές. Ο Πραγματικός στόχος αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, υποστηρίζει, είναι να πάει σε μια σύμβαση με καλύτερες συνθήκες. Για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ δε θέλει ούτε να ακούσει, αλλά δεν παραλείπει να τονίσει και τον κίνδυνο του να τα βάλει η Ελλάδα με μια Ευρωπαική Ελίτ!

Καλέ τι μας λέτε κύριε Βόλφγκανγκ! Σκιάχτηκα!

Η Ρωσία έρχεται
Και σαφώς όλοι έχουν να κερδίσουν διάφορα πράγματα από την Ιστορία με την Ελλαδίτσα, γι' αυτό και αυτή η ιστορία, τραβάει πολύ στην Ιστορία.
Πρόταση διασφάλισης σε γεωπολιτικό πλαίσιο έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, στον Τσιπ..

Τι έχει να κερδίσει η Ρωσία? Μην ξεχνάμε την σύμβαση με τον αγωγό αερίου.. το πιο πρόσφατο!
Μιλάμε για πολλά λεφτά αδέρφια! Τα οποία με τις τότε κυβερνήσεις που έκαναν τις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας, θα μπορούσαν να κλείσουν με πολύ καλύτερους όρους για τη χώρα μας.. έτσι τουλάχιστον έλεγαν αντιπολιτευτικά στα κανάλια του τότε!
Έχει βέβαια να κερδίσει και πολλά άλλα πράγματα η Ρωσία αλά ας πάμε παρακάτω!

Και επειδή και 'γω είμαι Ελληνίδα, συνομοσιολόγα και τρελή, θα παραθέσω την άποψη μου. Το σχεδιάκι φαίνεται να έχει ως εξής:

Το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιήσει την Τουρκία σαν μοχλό πίεσης για συμμόρφωση του Ελληνικού ΕΘΝΟΥΣ με τα γούστα του (μέχρι και σε πολεμική σύρραξη) και έτσι Ανώνυμα η ΕΕ θα τροφοδοτεί την Τουρκία ... Οι ΤρελοΡώσοι ωστόσο, που έχουν καλούς λόγους να μη φοβούνται κανέναν... τάσσονται με την Ελλάδα! Ελλάδα - τουρκία : 1 - 0 !

Η Αμερική από τη δική της πλευρά, δε θέλει να πάμε με τη Ρωσία... οπότε τάσσεται και αυτή υπέρ μας... προς το παρόν και βάλει εναντίον της Γερμανίας, ώστε να γίνει πιο συμπαθής στην μικρή μας χώρα! Και καταλάβετε, έχουμε πολλά ΚΑΤΙ που πολλοί ΘΕΛΟΥΝ, που παρόμοια λέει και η Γαρμπή! Τουτέστιν: Ελλάδα - Γερμανία: 1 - 0 !

Σε αυτό το σημείο υπάρχει το Ισλάμ που τάσσεται κατά της Ρωσίας, λόγω Κριμαίας και όχι μόνο, ΑΛΛΑ παράλληλα υπάρχει ήδη η Αμερική στο κομμάτι αυτό! Κοινώς, όλα 0!

Και σαφώς... όσο είναι ο Τσιπ (φερόμενη ριζοσπαστική αριστερά, με την οποία βγάζουν σπυριά οι ξένοι) πρωθυπουργός και η Ελλάδα εντός ΕΕ, πολύ απλά η Τουρκία δεν πρόκειται να δει Ευρώπη διότι προέχουμε κύριοι, πως να το κάνουμε! Προέχουμε και σας φέρνουμε 2 -0 στην καταμέτρηση!

Θα γίνουμε τελικά προτεκτοράτο της Ρωσίας?... 
Θα μείνουμε δουλοπάροικοι της ΕΕ ? 
Η θα ελιχθούμε σα χέλια και θα τους τη φέρουμε πλαγιομετοπικά? 

.... only time will tell....


Ο κυβερνητικός
Τέλος, Ο δικός μας έλλην πολιτικός ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, δηλώνει:
"ο λαός κατεψήφισε τα δάνεια γιατί τα δάνεια όπως έλεγε ο Μένανδρος τους ανθρώπους δούλους ποιεί" προσθέτοντας "δεν θέλω να δυσκολέψω το έργο της κυβέρνησης, θέλω να την υποστηρίξω στην προσπάθεια και να τα κατανοήσουν όλοι και η κυβέρνηση και ο λαός και όλα τα κόμματα ότι αν δεν θέσουμε τέρμα στα δάνεια δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τίποτα η χώρα".

Όπως σημείωσε, "αν θεωρούν οι Ευρωπαίοι ότι υπάρχει πρόβλημα για τα δάνεια που μας έδωσαν, δεν έχω καμία αντίρρηση να το συζητήσουμε, εάν αυτοί το βάζουν το θέμα", εκτιμώντας, ωστόσο ότι "για τον κάθε ένα από αυτούς, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, τους έχουμε εξοφλήσει όλους".

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει εάν η Ευρώπη εξαναγκάσει την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κάτι τέτοιο "σε ζημιά τους θα γίνει, εμείς δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ. Εάν το κάνουν θα βγει σε ζημιά τους".

Αυτά τα ολίγα φίλοι μας, είχα να σας γράψω.
Οι εξελίξεις τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός και διανύουμε στην Ελλάδα μας μια περίοδο πρωτόγνωρη για την Ιστορία της! Δε μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, από το να παρακολουθούμε , έστω, τις εξελίξεις.


Θέλω να ελπίζω.




Όλγα Βασιλοπούλου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog