Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σαββάτο της Αποκριάς στη Σκεπαστή και η παρέλαση στο 20ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης με την ματιά του ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM 103.1 ( 2 βίντεο)

Σαββάτο 21 Φεβρουαρίου 2015


Στη Σκεπαστή Μεγαλόπολης είχαμε εκδήλωση με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο !
Από νωρίς, η μεγάλη φωτιά στις κούνιες, ψιλή ίσα με δύο ανθρώπους, έκαιγε φουντωτή, καλωσορίζοντας όσους πλησίαζαν!
Λίγο πιο πέρα, κοντά στη φωτιά, τα παιδάκια έπαιζαν στις κούνιες και στο γύρω-γύρω!
Χαρά θεού!

Μα δε σταματάμε εκεί! 
Απολαύσαμε τοπικά εδέσματα τα οποία προσφέρονταν από κάθε Τοπική Κοινότητα και είδαμε live τις γυναίκες να παρασκευάζουν τηγανίτες και άλλα αρτοπαρασκευάσματα της στιγμής! 

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου καθώς όλα τα τραπέζια γέμισαν και μείναμε και όρθιοι!
Είχαμε και μασκαράδες το Σαββάτο μας! Μικροί αλλά και μεγάλοι, βάλαν τα καλά τους, τα τρελά τους, τα γελαστά και τα αποκριάτικα και ήρθαν στη Σκεπαστή με κέφι! Μπράβο ρε παιδιά!
Δεν έλειψαν δε, από την εκδήλωση και πολιτικοί τοπικοί παράγοντες!

Είχαμε και τους χορούς μας!
Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Μαρκολιάς με την ομιλία του και στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς από όλη την Ελλάδα! 

Ας μην τα λέμε πολλά όμως,
ο φακός του Μεγαλόπολη FM 103.1 ήταν εκεί και συγκέντρωσε τις στιγμές!
Τις βάλαμε σε ένα βιντεάκι και σας τις παραδίδουμε, προς τέρψην!




Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015



Κυριακή και ημέρα βροχερή πραγματοποιήθηκε η 20η Καρναβαλική Παρέλαση στη Μεγαλόπολη!

Ήρθαμε από νωρίς στην πλατεία και όσοι ήμασταν τυχεροί, πιάσαμε κάποιο ελεύθερο τραπεζάκι στα γύρω καφέ και απολαύσαμε τον καφέ μας! 

Ήμασταν λοιπόν σε κόντρα!
Η βροχή παράβγαινε στήθος με στήθος, με την καρναβαλική διάθεση!
Τελικά κερδίσαμε! Αψηφήσαμε τα καιρικά φαινόμενα και η παρέλαση ξεκίνησε!

Όλες οι ομάδες πέρασαν από μπροστά μας, φρεσκολουσμένες από τη βροχή αλλά χορεύοντας και περπατώντας με κέφι! Είδαμε λοιπόν τηβέννους αρχαιοελληνικές, είδαμε δολοφόνους με μάσκες, είδαμε βοσκούς με το γαϊδουράκι τους και πολλά άλλα! 

Οι επίσημοι δεν ανέβηκαν στην εξέδρα τους όπως συνήθως, παρά στάθηκαν χαμηλά με τις ομπρέλες τους και χαιρετούσαν, προς τιμήν τους, τους καρναβαλιστές με κέφι! Εκεί κοντά είχαμε και δύο ξυλοπόδαρους, οι οποίοι δε λιγοψύχησαν αλλά χορευτικοί και ευδιάθετοι και αυτοί, χαιρετούσαν και έκαναν μουτσούνες στον κόσμο!

 Άμα το πέρας της παρέλασης, ακολούθησε η καύση του καρνάβαλου! 

Πάλι πολυμιλήσαμε όμως,
Πάμε να απολαύσουμε το βιντεάκι και από εκείνη την ημέρα!




Όλγα Βασιλοπούλου


2 σχόλια:

  1. μπραβο για την οπτικη σας και το σκεπτικο σας .σε ενα χωρο που θαπρεπε καθημερινα να παιζουν παιδια(γιαυτο ειναι οι παιδικες χαρες) οι εγκεφαλοι τοπικοι πολιτικοι αναβουν φωτιες και οι χαμενοι στο κεφι και τη τζαμπα μασα πολιτες το καταχερονται!!!! το θεαμα της απαραδεκτης και επικινδυνης παιδικης χαρας γατι να σας ενοχληση??? οταν ρεει το κρασι οταν τρωμε τζαμπα οταν το κλαρινο αρουλιεται οταν τα πολιτικουρια παριστανουν τους εαυτους τους(καραγκιοζιδες) ποιος να ασχοληθει με τοσο πεζα θεματα.καληνυχτα σας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν θα μιλήσω ειλικρινέστατα και εχω να πω, πως το διασκεδάζω αρκετά με κάτι τέτοια σχολιάκια τύπου "Ου κακοί, ανεύθυνοι.. τι άλλο μας είπατε?.. φαγάνες... άνθρωποι".

      Ο κόσμος δεν τίμησε την εκδήλωση επειδή δεν έχει να φάει σπίτι του αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ! Την τίμησε γιατί του αρέσει η εκδήλωση!

      Όσο για την επικυνδινότητα της παιδικής χαράς ... τα παραπονά σας παρακαλώ στο Δήμαρχο! :D

      Και όσον αφορά τη δική μας οπτική, όχι, τίποτα το επικύνδινο δεν διέκρινα κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ και την επόμενη μέρα που πέρασα η άμμος της παιδικής χαράς ήταν σαν καινούρια!

      Κλείνοντας, θα σας παρακαλέσω την επόμενη φορά να σχολιάζετε (πικρόχολα ή όχι) γεγονότα στα οποία έχετε κα ιεσείς παρευρεθεί!

      Ευχαριστώ!

      Ο κόσμος πέρασε όμορφα

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog