Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Υπεγράφη η χρηματοδότηση για την διεξαγωγή σεμιναρίου Μελισσοκομίας στο Κρατικό Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα Βυτίνας

Μετά τα εγκαίνια από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για την αναβίωση της Γεωργικής Σχολής της Βυτίνας και την δημιουργία Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στο Κρατικό Ίδρυμα Βυτίνας υπεγράφη η χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για την διενέργεια πιλοτικού σεμιναρίου Μελισσοκομίας στο Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα Βυτίνας, όπως είχαμε δεσμευτεί.



Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και εντάσσεται ως πιλοτική δράση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αφορά την πρόσληψη εκπαιδευτών που επιθυμούν να διδάξουν στο σεμινάριο Αγροτικής Εκπαίδευσης, κατά το Α΄ εξάμηνο του 2015, διάρκειας 65 ωρών με τίτλο «Η εφαρμογή παραδοσιακών και σύγχρονων γεωργικών πρακτικών σε μια πολυλειτουργική ύπαιθρο». Το σεμινάριο αφορά τους κλάδους Μελισσοκομίας, Αρωματικών φυτών, Εναλλακτικές Καλλιέργειες, Εμπορίας - Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικές Επιδοτήσεις και θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 100 εκπαιδευόμενοι.

Ο υφυπουργός, κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Ικανοποιήσαμε ένα καίριο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που προσδοκώ ότι θα σημάνει την ανάπτυξη, προβολή και προώθηση της Γορτυνίας και της Αρκαδίας. Επίσης, θα βοηθήσει στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων αγροτών με την ανταλλαγή ιδεών και παροχή γνώσεων στον αγροτικό τομέα. Ο κλάδος της μελισσοκομίας στην περιοχή μας είναι πολύ σημαντικός, καθώς ο τόπος φημίζεται για το ελατίσιο μέλι του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog