Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

"Ξιφομαχία" για το Καλαματιανό καρναβάλι

Με πολλές στιγμές έντασης έγινε η συνέλευση της Καρναβαλικής Επιτροπής, στα γραφεία στο Πνευματικό Κέντρο και όχι στο Δημαρχείο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το κλίμα ήταν πολύ άσχημο αφού οι παρευρισκόμενοι έδειχναν να έχουν... χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.



Κάποιοι έδειχναν να υποστηρίζουν τις θέσεις του Νίκου Κουρή - Χάρη Βγενή (πρ. Λιμενικού Ταμείου) και άλλοι τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπούχαλη.

Ο κ. Μπούχαλης μιλώντας πρώτος παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό, χωρίς να αναφέρει ονόματα επιχειρηματιών που έχουν ακόμα εκκρεμότητες. Είπε πως έπρεπε να έχουν εισπραχθεί 25.656 ευρώ περίπου. Μέχρι σήμερα όμως έχει γίνει εφικτό να συγκεντρωθούν 21.649 και να μην έχουν πληρωθεί ακόμα 4.000 περίπου ευρώ.
Οι κακές σχέσεις των πρώην συνεργατών φάνηκαν από την αρχή όταν ο κ. Μπούχαλης έκανε γνωστό στο Νίκο Κουρή πως δεν έχει πρόθεση να μιλήσει μαζί του.

Η Αναστασία Μπελογιάννη αντιπρόεδρος της "Φάρις" παρουσίασε τη φετινή μορφή του Καρναβαλιού, το οποίο μπαίνει υπό την αιγίδα της "Φάρις", γιατί όπως είπε, είναι πλέον ένα μεγάλο event που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί από 15 εθελοντές. Την ώρα που ανέλυε τα διαδικαστικά, διάφορα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι αρκετοί από τα στελέχη του Καρναβαλιού επιλέχθηκαν να μπουν σε διάφορες θέσεις στο Δήμο Καλαμάτας "εξαργυρώνοντας" την εθελοντική τους -μέχρι τότε- δράση. "Ο εθελοντισμός είναι ξεφτιλισμένη λέξη σε αυτό το σύλλογο" είπε κάποιος χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπούχαλης είπε πως οι περισσότεροι τον άφησαν μόνο να συνεχίσει τις προσπάθειες συγκέντρωσης των χρημάτων, όλο αυτό το διάστημα. Η άλλη πλευρά όμως τον κατηγόρησε ότι για αρκετό καιρό δεν συγκαλούσε ΔΣ και πως υπάρχουν κενά στην ενημέρωση των υπολοίπων.


Ο Χάρης Βγενής στη συνέχεια τοποθετήθηκε σχετικά με το έντυπο του Καρναβαλιού, εκφράζοντας κάποιες ενστάσεις, κατέθεσε έναν απλήρωτο λογαριασμό τηλεφώνου της Επιτροπής (ο οποίος ήταν στο όνομά του) και ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για το πού και πότε μοιράστηκαν τα διαφημιστικά φυλλάδια από την κ. Μπελογιάννη. Άλλο ένα σημαντικό θέμα που ανέκυψε, ήταν το πού πήγαν τα 271 ευρώ που συγκεντρώθηκαν από φιλανθρωπικό χορό.

Ο Νίκος Κουρής έκανε λόγο για ΔΣ που γίνονται "ομερτά" και είπε πως ο κ. Μπούχαλης τον λέει "συκοφάντη" εδώ και 6 μήνες.

Το μεγαλύτερο κομμάτι όμως των διαμαρτυριών, αφορούσε το ότι το Καρναβάλι πέρασε στα χέρια του δήμου, χωρίς πρώτα να έχουν ερωτηθεί ή έστω ενημερωθεί οι πρωτεργάτες, οι εθελοντές του. "Δε μας σεβαστήκατε, μας κοροϊδέψατε" ανέφερε χαρακτηριστικά μια κυρία. Παράπονα για την ελλιπή αναγνώριση της εθελοντικής και επίπονης δουλειάς του έκανε και ο φωτογράφος Νίκος Σουρέας.

"Δε λέμε ότι τα φάγατε, μιλάμε όμως για κακοδιαχείριση" έκανε σαφές ο Νίκος Κουρής.
Τελικά ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός καταψηφίστηκε. Πάντως οι εκλογές για το νέο ΔΣ στο Σύλλογο των Εθελοντών του Καρναβαλιού είναι προγραμματισμένες να γίνουν για το επόμενο διάστημα.

 Ο κ. Μπούχαλης έχει εκφράσει την απόφασή του να παραιτηθεί από τις διαδικασίες του Καρναβαλιού και να μην ξανασχοληθεί με μια τέτοια προσπάθεια. "Δε λέω ότι δεν κάναμε λάθη, όμως υπήρχε τεράστια πίεση και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν γίνεται όμως κάποιοι μέσα στις συναντήσεις και τα ΔΣ να μας μιλάνε με χυδαίες εκφράσεις και με άσχημα λόγια. Εχουν όλα καταγραφεί στα πρακτικά. Ούτε γίνεται συνεχώς να αφήνουν σπόντες και κατηγορίες για κακοδιαχείριση. Τα λεφτά από το φιλανθρωπικό πάρτι δε τα δώσαμε ακόμα γιατί το ταμείο έχει έλλειμμα. Δεν μας έχουν πληρώσει όλοι οι επιχειρηματίες, παλεύω όλο αυτό το διάστημα να τα καταφέρω σχεδόν μόνος. Δεν μπορούμε έτσι άρα να σηκώσουμε λεφτά από το ταμείο. Πλέον ας αναλάβουν οι άνθρωποι του δήμου, εγώ αποχωρώ. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε αυτά τα δύο χρόνια, για την πόλη, ακόμα και με λίγα μέσα" δήλωσε ο αντιδήμαρχος.





Πηγή:
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog