Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (βίντεο)

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού.


Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την προσχηματική όπως την χαρακτηρίζουν αξιολόγηση τους και την προσπάθεια ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων τους.
Σήμερα εκδικάζεται η έφεση που έχει κάνει η ΑΔΕΔΥ κατά της απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου, σχετικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δεν θέλουν και δεν απέχουν από την εργασία τους, παρά μόνο από τη διαδικασία της αξιολόγησης που ουσιαστικά οδηγεί πολλούς στη διαθεσιμότητα.



Σε συνάντηση που είχαν με τον διοικητικό διευθυντή εκτός από το μείζον θέμα της αξιολόγησης ζήτησαν προσωπικό, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους για το μήνα Μάρτιο, αφού τους έγινε οριζόντια περικοπή της τάξεως του 14% σε αργίες και νυχτερινά που έχουν δουλέψει. Η απάντηση του δεν ήταν αισιόδοξη για το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, Σαραντοπούλου Διαμάντω.

Τέλος τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά από απόφαση που θα λάβουν εκ' νέου σε γενική συνέλευση τους και επισήμαναν ότι θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα για κάτι που θεωρούν αντισυνταγματικό.

Να τονίσουμε ότι στη σημερινή διαμαρτυρία προκάλεσε απορία το γεγονός ότι περισσότεροι ήταν οι νέοι που κάνουν πρακτική στο νοσοκομείο, παρά το παλαιότερο προσωπικό που θα έπρεπε να είναι πρώτο στην κινητοποίηση για την αξιολόγηση...

Βάσω Παπαδοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog