Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Η Καραθώνα Ναυπλίου (πάλι) όμορφα καίγεται



Γυρίζοντας από την Καραθώνα, σήμερα (Παρασκευή  11 Απριλίου 2014) το μεσημέρι, από το σκουπιδότοπο που καιγόταν, μου λέει φίλος που με ρώτησε που ήμουν, "δε βαρέθηκες ρε Prefadore με τα σκουπίδια στην Καραθώνα, σάμπως νοιάζεται κανένας;"



Λογική η ερώτηση-διαπίστωση του φίλου, λέτε να είναι θέμα ξεροκεφαλιάς του Prefadorou; Για δείτε πως τοποθετείται ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και τα λέμε:

"Φωτιά πήραν ¨ξαφνικά¨ τα ογκώδη απορρίμματα (κλαδιά, έπιπλα κλπ) στο Χ.Α.Δ.Α. της Καραθώνας. Οι ανοιχτές πληγές της Καραθώνας και του Τολού μας πληγώνουν καθημερινά. Περιμένοντας την οριστική λύση ανακυκλώνουμε ,κομποστοποιούμε και επαναχρησιμοποιούμε. Ήδη πάνω από 30 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών έχουν πάει στο Κ.Δ.Α.Υ. Τρίπολης αντί στους ΧΑΔΑ."

Θυμάστε και τα, "Δεν κρύβουμε τίποτα, ούτε κρυβόμαστε από τίποτα", που μας είχε πει πριν από έξι μήνες για τα σκουπίδια της Καραθώνας.

Δηλαδή μάλλον φταίω εγώ που είμαι υπερβολικός, άλλωστε έχει δίκιο και ο φίλος που διαπιστώνει ότι ελάχιστοι νοιάζονται πραγματικά για το θέμα, αν και ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι, "οι ανοιχτές πληγές... μας πληγώνουν καθημερινά".

Επειδή κ. Δήμαρχε κάποιες "ανοιχτές πληγές... πληγώνουν" κάποιους περισσότερο από άλλες και από άλλους, θα μου επιτρέψετε να απαιτώ να δοθεί τέλος σ΄αυτό το αίσχος και το έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

Να σας πληροφορήσω δε, ότι δεν πρόκειται να πληρώσω εγώ, ως Δημότης, το πρόστιμο των 40.000 Ευρώ που επέβαλε στο Δήμο Ναυπλιέων η Περιφέρεια, επειδή το θέμα έρχεται για ψήφιση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο τη Μεγάλη Δευτέρα 14-4-2014,

ΘΕΜΑ 32ο Τροποποίηση του προϋπολογισμού για την κάλυψη δαπάνης επιβολής διοικητικού προστίμου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην Καραθώνα Ναυπλίου

Πολύ απλά γιατί υπεύθυνοι είναι άλλοι, όσοι διοικούν το Δήμο και αποφασίζουν για το θέμα εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια.

Ο Prefadoros από τις 4 Ιανουαρίου είχε αναδείξει το θέμα του προστίμου, Κόντρα Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Ναυπλιέων για το Σκουπιδότοπο της Καραθώνας.

Και επειδή προβλέπω ότι θα έχουμε και άλλα επεισόδια στο σίριαλ, να ένας τίτλος και το υλικό,

Σα να μην πέρασε μια μέρα, μόνο που πέρασαν τέσσερα χρόνια:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog