Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε ΟΛΟΥΣ τους δήμους της Περιφ. Πελοποννήσου

Την ακτινογραφία των υποψηφίων στους 26 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάζει η aftodioikisi.gr
Ας  τα  δούμε  αναλυτικά





Οι δήμοι κατ’  αλφαβητική σειρά

Δ. Ανατολικής Μάνης

Πέτρος Ανδρεάκος (δήμαρχος)

Δημήτρης Συκουτρής (ΚΚΕ)

Μια ακόμα θητεία έχει ανακοινώσει πως θα διεκδικήσει ο επί συναπτά έτη δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος. Το δήμο διεκδικεί επίσης και ο Δημήτρης Συκουτρής, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Άργους – Μυκηνών

Δημήτρης Καμπόσος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Δημήτρης Νικητόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

Μιχάλης Χασάπης (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Δημήτρης Πλατής (προερχόμενος από ΝΔ)

Γιώργος Θεοδοσίου (ΚΚΕ)

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο προερχόμενος από τη ΝΔ δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος το 2010 παραλίγο να εκλεγεί από τον α΄ γύρο και εμφανίζεται ως φαβορί, έχοντας απέναντί του τον Δημήτρη Νικητόπουλο, υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τον δήμο έχει εκφράσει και ο πρώην δήμαρχος Λέρνας Μιχάλης Χασάπης, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο πρώην «γαλάζιος» δήμαρχος Δημήτρης Πλατής, αν και οι πληροφορίες θέλουν να αποσύρεται. Υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ είναι ο Γιώργος Θεοδοσίου.

Δ. Βέλου – Βόχας

Αννίβας Παπακυριάκος (δήμαρχος)

Λεωνίδας Στεργιόπουλος

Νίκος Τσίτουρας

Θανάσης Μανάβης

Διαφορετικούς αντιπάλους, σε σύγκριση με το 2010 οπότε και εκλέχθηκε, θα έχει το Μάιο ο νυν δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του. Απέναντί του οι Λεωνίδας Στεργιόπουλος, Νίκος Τσίτουρας και Θανάσης Μανάβης

Δ. Βόρειας Κυνουρίας

Παναγιώτης Μαντάς

Γιάννης Γιοβάς

Μετά την ανακοίνωση του νυν δημάρχου Μανώλη Σκαντζού ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν ο νυν αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς και ο Γιάννης Γιοβάς.

Δ. Γορτυνίας

Γιάννης Γιαννόπουλος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Μίλτος Λύτρας

Ανδρέας Κολοβός

Σταύρος Χριστόπουλος

Στάθης Κούλης

Ο δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του αλλά η φθορά λόγω της θητείας του που, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, χαρακτηρίζεται από αρνητικό πρόσημο, είναι μεγάλη. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό έχει καταρρεύσει και  κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, που τον είχε στηρίξει. Τη θέση του δημάρχου διεκδικούν οι Σταύρος Χριστόπουλος (πρώην δήμαρχος Ηραίας), Μίλτος Λύτρας, Ανδρέας Κολοβός και Στάθης Κούλης.

Δ. Δυτικής Μάνης

Δημήτρης Γιαννημαράς (δήμαρχος)

Παναγιώτης Ξεροβασίλας

Γιάννης Μαραμπέας

Παναγιώτης Μπασάκος

Παναγιώτης Κουφαλάκος (ΚΚΕ)

Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημαράς θα επιδιώξει την παραμονή του στο δημαρχιακό θώκο. Φέτος θα έχει απέναντί του τον Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και υποψήφιο με τη στήριξη του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κουφαλάκο, τον Παναγιώτη Ξεροβασίλα, τον Γιάννη Μαραμπέα και τον Παναγιώτη Μπασάκο.

Δ. Ελαφονήσου

Παναγιώτης Ψαρρομάτης (δήμαρχος)

Χαράλαμπος Λιάρος

Όπως και το 2010, δύο θα είναι, καθώς φαίνεται, οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Ψαρρομάτης, θα αναμετρηθεί με τον Χαράλαμπο Λιάρο. Το 2010 είχε κερδίσει με 55 έναντι 45%.

Δ. Επιδαύρου

Κωνσταντίνος Γκάτζιος (δήμαρχος)

Αναστάσιος Χρόνης

Κατερίνα Τζαβέλλα (ΚΚΕ)

Την ανανέωση της θητείας του επιθυμεί ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Γκάτζιος, ο οποίος, όπως και το 2010 κατεβαίνει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Απέναντί του ο Τάσος Χρόνης, επίσης ανεξάρτητος και η Κατερίνα Τζαβέλλα που στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Δ. Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος

Τάσος Λάμπρου

Δημήτρης Σφυρής

Τάσος Τόκας

Στέλιος Τσίχλας (ΚΚΕ)

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής έχει ανακοινώσει πως δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Τις υποψηφιότητές τους για την απόκτηση του θώκου, έχουν ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος Τάσος Λάμπρου που εμφανίζεται ως συνεχιστής της παράταξης του δημάρχου και οι Γιάννης Γεωργόπουλος, Δημήτρης Σφυρής, Τάσος Τόκας και Στέλιος Τσίχλας, ο οποίος λαμβάνει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Ευρώτα

Γιάννης Γρυπιώτης (δήμαρχος)

Χρήστος Μαργαρώνης

Γιώργος Κυλάκος (ΚΚΕ)

Σωτήρης Παπανικολάου

Φίλιππος Πηλιούρας

Πέντε συνολικά οι υποψήφιοι για το δήμο Ευρώτα. Ο νικητής των εκλογών του 2010, Γιάννης Γρυπιώτης και οι Χρήστος Μαργαρώνης, Σωτήρης Παπανικολάου και Φίλιππος Πηλιούρας θα διεκδικήσουν το δήμο ως ανεξάρτητοι. Με τη στήριξη του ΚΚΕ κατεβαίνει υποψήφιος ο Γιώργος Κυλάκος.

Δ. Καλαμάτας:

Παναγιώτης Νίκας (δήμαρχος, ΝΔ)

Μανώλης Μάκαρης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ., Ο.Π.)

Δημήτρης Οικονομάκος (ΚΚΕ)

Μιχάλης Αντωνόπουλος

Θόδωρος Μπρεδήμας

Γιώργος Δημητρούλιας (ΧΑ)

Διεκδικεί την επανεκλογή του ο δήμαρχος ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος  παρά το γεγονός ότι στηρίζεται από τη Ν.Δ., κάνει γενναίες προσπάθειες να μην «ταυτιστεί» με τη ΝΔ και χρεωθεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά και οι Οικολόγοι Πράσινοι θα στηρίξουν τον Μανώλη Μάκαρη, γεγονός που αποτελεί είδηση, καθώς το πολιτικό παρελθόν του συγκεκριμένου υποψηφίου είναι συντηρητικό, φημίζεται ωστόσο για την εντιμότητα και το ήθος του. Το γεγονός δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο νυν δήμαρχο ο οποίος εκτός από τη ΝΔ κουβαλάει και μία θητεία όχι και τόσο θετική. Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανακοίνωσε αρχικά την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουφαλάκου, για να καταλήξει τελικά στον Δημήτρη Οικονομάκο. Το «παζλ» των υποψηφιοτήτων συμπληρώνεται από τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες των Μιχάλη Αντωνόπουλου και Γιώργου Μπρεδήμα, καθώς και την υποψηφιότητα του Γιώργου Δημητρούλια, με τη στήριξη του ακροδεξιού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Δ. Κορινθίων

Αλέξανδρος Πνευματικός (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Βασίλης Νανόπουλος (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Παναγιώτης Ψιλογιαννόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

Μιχάλης Καρακάσης (ΚΚΕ)

Κώστας Πιέτρης

Γιάννης Καζερλής

Βασίλης Πανταζής

Η εκλογική μάχη στον Δήμο Κορινθίων, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στον δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, που διεκδικεί την τρίτη του δημαρχιακή θητεία, και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλη Νανόπουλο, με τον κ. Νανόπουλο να είναι το φαβορί, λόγω αφενός της αρνητικής θητείας του νυν δημάρχου αλλά και της κατάρρευσης του κόμματός του. Κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει επίσημη κομματική στήριξη, όμως είναι γνωστή η κομματική τους ταυτότητα, αφού ο μεν πρώτος έχει στηριχθεί στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από το ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Στην Κόρινθο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να αναδείξει μια διαφορετική πρόταση, που θα στηριζόταν κι από άλλες προοδευτικές δυνάμεις και κινήσεις, τελικώς κατέληξε στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψιλογιαννόπουλου, παραδοσιακού στελέχους του κόμματος, που δεν φαίνεται ωστόσο να συγκεντρώνει την αναμενόμενη δυναμική του χώρου που εκπροσωπεί. Ο Μιχάλης Καρακάσης, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ. Μαζί με τις παραπάνω υποψηφιότητες προστίθενται και κάποιες άλλες, οι οποίες, αν και είναι εκπεφρασμένες, υπάρχουν αμφιβολίες εάν θα φτάσουν έως το τέλος, αφού η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Περισσότερο έτοιμος από τους υπόλοιπους μοιάζει ο ασφαλιστής Κώστας Πιέτρης, ενώ έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το δήμο οι Γιάννης Καζερλής και Βασίλης Πανταζής.

Δ. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Κώστας Λογοθέτης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Τάσος Ροντζώκος

Δημήτρης Στάμου

Ντίνα Καλλιμάνη – Κοτσώνη

Γιώργος Παπαγεωργίου

Γιώργος Γκιώνης

Τα πράγματα είναι περίπλοκα στο συγκεκριμένο δήμο. Ο νυν δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος ωστόσο η ατμόσφαιρα γι΄ αυτόν είναι πολύ αρνητική ανάμεσα στους πολίτες λόγω αφενός της αρνητικής του θητείας και αφετέρου δημοσιευμάτων για σκάνδαλα που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Φαβορί για το δημαρχιακό θώκο εμφανίζονται ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και  ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου . Υποψήφιοι είναι ακόμη οι Τάσος Ροντζώκος, Ντίνα Καλλιμάνη – Κοτσώνη και Γιώργος Παπαγεωργίου.

Δ. Μεγαλόπολης

-----Σημείωση (ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ  FM):
σαφώς  τα  στοιχεία  που  αναφέρονται  στο  άρθρο,
 για τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων είναι ΛΑΘΟΣ

Όπως  θα  δείτε  αναφέρεται  το  όνομα  του κ. Σπ. Τσιριγώτη
που  ουδόλως  είναι  υποψήφιος  δήμαρχος  για  την  Μεγαλόπολη------


Παναγιώτης Μπούρας (δήμαρχος)

Σπύρος Τσιριγώτης (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ)

Γιάννης Γεωργακόπουλος

Παναγιώτης Βαλασόπουλος

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διονύσης Παπαδόπουλος

Δύο παλιοί και τέσσερις νέοι υποψήφιοι θα δώσουν τη «μάχη» για το Δήμο Μεγαλόπολης. Φαβορί ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας αναμένεται και ο Σπύρος Τσιριγώτης (ΠΑΣΟΚ) που είχαν διεκδικήσει και το 2010 στο β΄γύρο το δήμο. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι οι Γιάννης Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, Δημήτρης Αλεξόπουλος και Διονύσης Παπαδόπουλος.

Δ. Μεσσήνης

Στάθης Αναστασόπουλος (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Δημήτρης Σαμπαζιώτης (βουλευτής της ΝΔ)

Κώστας Σπυρόπουλος

Παναγιωτης Κατσίβελας

Γιώργος Τσώνης

Κώστας Αποστολόπουλος (ΚΚΕ)

Το 2010 ο Στάθης Αναστασόπουλος είχε κερδίσει τις εκλογές με τη στήριξη της ΝΔ. Φέτος, τις ψήφους των νεοδημοκρατών θα διεκδικήσει ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης δυσκολεύοντας ιδιαίτερα την προσπάθεια του νυν δημάρχου να επανεκλεγεί. Κώστας Αποστολόπουλος (ΚΚΕ), και  Κώστας Σπυρόπουλος κατεβαίνουν όπως και το 2010, ενώ νέα πρόσωπα είναι οι  Παναγιώτης Κατσιβέλας και Γιώργος Τσώνης.

Δ. Μονεμβασίας

Ηρακλής Τριχείλης (δήμαρχος)

Ελένη Αναγνωστοπούλου (ΚΚΕ)

Σοφία Δουμάνη

Νεκτάριος Μαστορόπουλος

Ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλη επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του και κατεβαίνει στις εκλογές, όπως και το 2010 ως ανεξάρτητος. Χωρίς τη στήριξη κάποιου κόμματος διεκδικούν το δήμο η Σοφία Δουμάνη και ο Νεκτάριος Μαστορόπουλος και με τη στήριξη του ΚΚΕ, η Ελένη Αναγνωστοπούλου.

Δ. Ναυπλιέων

Δημήτρης Κωστούρος (δήμαρχος,  ΝΔ)

Χρήστος Γραματικόπουλος (προερχόμενος από ΝΔ)

Παντελής Κοκκινόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ)

Γιώργος Πινάτσης (ΚΚΕ)

Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Την επανεκλογή του διεκδικεί ο, προερχόμενος από τη ΝΔ,  δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος αλλά, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, η φθορά του είναι πολύ μεγάλη  Απέναντί του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γραμματικόπουλος, Παντελής Κοκκινόπουλος, του οποίου η υποψηφιότητα στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, της Μαργαρίτας Καραμολέγκου, που είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος του Ναυπλίου, και του Γιώργου Πινάτση, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Νεμέας

Βαγγέλης Ανδριανάκος (δήμαρχος)

Κώστας Καλαντζής

Νίκος Μπουλουγουράς (ΚΚΕ)

Μάχη για τρεις, όπως και το 2010, στο δήμο Νεμέας. Ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Ανδριανάκος, θα αντιμετωπίσει το (νέο πρόσωπο) Κώστα Καλαντζή και το Νίκο Μπουλουγουρά του ΚΚΕ.

Δ. Νότιας Κυνουρίας

Γιάννης Μαρνέρης (δήμαρχος)

Χαράλαμπος Λυσικάτος

Νίκος Χείλαρης (ΚΚΕ)

Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μαρνέρης, που το 2010 είχε κερδίσει  από τον α” γύρο τον πρώην δήμαρχο Λεωνιδίου Δημήτρη Τσιγκούνη (σ.σ. αυτή τη φορά ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Γ. Μανώλη για την Περιφέρεια) διεκδικεί το δήμο χωρίς τη στήριξη κάποιοι πολιτικού κόμματος. Απέναντί του είναι ο επίσης ανεξάρτητος Χαράλαμπος Λυσικάτος και ο Νίκος Χείλαρης, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Δ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Αντώνης Κλαδούχος (δήμαρχος)

Ηλίας Ανδρικόπουλος

Φάνης Μπρακούλιας

Ανδρέας Ζάρρος

Ο δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος θέλει να ανανεώσει τη θητεία του. Το δήμο διεκδικούν επίσης οι Ηλίας Ανδρικόπουλος, Φάνης Μπρακούλιας και Ανδρέας Ζάρρος

Δ. Οιχαλίας

Φίλιππος Μπάμης (δήμαρχος)

Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση (προερχόμενη από ΝΔ)

Κώστας Ρεϊντζόπουλος (ΚΚΕ)

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος

Κώστας Δημητρακόπουλος

Ηλίας Σακελλαριάδης

Αριστείδης Σταθόπουλος

Στάθης Τσουκάλης

Οκτώ (από τρεις το 2010) υποψήφιοι έχουν γνωστοποιήσει τις προθέσεις τους να διεκδικήσουν το δήμο. Ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης, η Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, πρώην δήμαρχος Μελιγαλά, η οποία είχε διεκδικήσει το 2010 το δήμο Οιχαλίας με τη στήριξη της ΝΔ, ο Κώστας Ρεϊντζόπουλος, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΚΚΕ και οι Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Δημητρακόπουλος, Ηλίας Σακελλαριάδης, Αριστείδης Σταθόπουλος και Στάθης Τσουκάλης.

Δ. Πύλου – Νέστορος

Δημήτρης Καφαντάρης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Νίκος Καραμπάτσος

Σοφία Αποστολοπούλου (ΚΚΕ)

Ηλίας Κανάκης

Γιώργος Καρμοίρης

Αν και τοπικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι η φθορά του νυν δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη, οποίος είχε κερδίσει τις προηγούμενες εκλογές με τη στήριξη της ΝΔ, είναι μεγάλη, διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του.  Απέναντί του  οι ανεξάρτητοι Νίκο Καραμπάτσος, Ηλία Κανάκης και Γιώργο Καρμοίρης και η Σοφία Αποστολοπούλου, της οποίας η υποψηφιότητα στηρίζεται από το ΚΚΕ και

Δ. Σικυωνίων

Σπύρος Σταματόπουλος (δήμαρχος)

Κώστας Σπανός

Νίκος Ζαχαρόπουλος

Κυριακή Μαυραγάνη

Τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν το συγκεκριμένο δήμο. Πρόκειται για τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο και τους Κώστα Σπανό, Νίκο Ζαχαρόπουλο και Κυριακή Μαυραγάνη.

Δ. Σπάρτης

Σταύρος Αργειτάκος (δήμαρχος)

Βαγγέλης Βαλιώτης

Παναγιώτης Κουμουνδούρος

Χρήστος Αλεξάκος

Δήμος Λεβεντάκης (ΚΚΕ)

Πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούν τον δήμο. Ο δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος, αν και φέρεται να έχει κάποιες αντιπάθειες από τα κόμματα που τον στήριζαν (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), φαίνεται πως και πάλι σε εκείνον θα καταλήξουν. Απέναντί του ο Βαγγέλης Βαλιώτης. Το πρόβλημα για τον συνδυασμό του είναι ότι στις προηγούμενες εκλογές είχε το χρίσμα του ΚΚΕ, ενώ τώρα θα ζητήσει την ψήφο των Σπαρτιατών ως ανεξάρτητος συνδυασμός, κάτι που θα πρέπει να το επικοινωνήσει αρκετά στους ψηφοφόρους. Η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση του Δήμου Σπάρτης ανέδειξε από πολύ νωρίς την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουμουνδούρου. Ο Χρήστος Αλεξάκος, επίσης με ανεξάρτητο συνδυασμό, έχει την ιδιαιτερότητα να είναι ο πιο νέος (37 ετών) και έχει δεσμευτεί το ψηφοδέλτιό του να αποτελείται από νέους ανθρώπους μέχρι 46 ετών. Όλοι τους τονίζουν ότι διεκδικούν το δήμο ως ανεξάρτητοι. Μονάδικος που έχει την επίσημη στήριξη κόμματος, είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ είναι ο Δήμος Λεβεντάκης.

Δ. Τρίπολης

Γιάννης Σμυρνιώτης (δήμαρχος, προερχόμενος από ΝΔ)

Δημήτρης Παυλής

Νίκος Τσιαμούλος

Κώστας Τζιούμης

Αντωνία Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ)

Δημήτρης Νικολάου (ΚΚΕ)

Ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, προερχόμενος από τον χώρο της ΝΔ, διεκδικεί από τη θέση του φαβορί δεύτερη θητεία, καθώς η θητεία του θεωρείται επιτυχημένη και η αποδοχή από τους πολίτες είναι σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα ο χώρος του ΠΑΣΟΚ είναι πολυδιασπασμένος με την εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Παυλή, αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την ταυτόχρονη κάθοδο του πρώην δημοτικού του συμβούλου Νίκου Τσιαμούλου και την υποψηφιότητα του γιατρού καρδιολόγου Κώστα Τζιούμη, αφού δεν είχαν αίσιο τέλος οι συζητήσεις για κάθοδό του υπό τον Δ. Παυλή. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, το νέο πρόσωπο στον εκλογικό στίβο, γνωστή ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη, εκτιμάται ότι μπορεί να περάσει, έστω και δύσκολα,  στο β΄ γύρο με τον Γ. Σμυρνιώτης αλλά με μικρές πιθανότητες να κερδίσει καθώς, με δεδεομένο ότι οι ψηφοφόροι των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσουν στο μεγάλο του μέρος τον προερχόμενος από τη ΝΔ,  νυν δήμαρχο θεωρείται ότι δεν θα έχει εφεδρείες για τη «μάχη» αυτή. Ο Δημήτρης Νικολάου είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ.


Δ. Τριφυλλίας

Στάθης Ανδρινόπουλος (ατιδήμαρχος, προερχόμενος από τη ΝΔ)

Παναγιώτης Κατσιβέλας (προερχόμενος από τη ΝΔ)

Σωτήρης Μπακούρος

Γιώργος Θεοδωρακόπουλος

Γιώργος Διαμαντής

Αντί του δημάρχου θα διεκδικήσει το δήμο ο Στάθης Ανδρινόπουλος, αντιδήμαρχος Τριφυλλίας, ο οποίος προέρχεται από την παράταξη που είχε στηρίξει η ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Από τον ίδιο πολιτικό χώρο προέρχεται και ο Παναγιώτης Κατσιβέλας. Διεκδικούν το δήμο χωρίς κομματική στήριξη, όπως επίσης και οι Σωτήρης Μπακούρος, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, Γιώργος Διαμαντής.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog