Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέοι Ν. Μιχαλολιάκος και Γ. Πατέλης


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο «πυρηνάρχης» του κόμματος στη Νίκαια, Γ. Πατέλης.
Μετά τη μαραθώνια απολογία του, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος
Είχε προηγηθεί εξάωρη απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα. Στη συνέχεια η σκυτάλη της απολογίας πέρασε στον Γ. Πατέλη, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις τέσσερις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου έγινε δύο περίπου ώρες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, προκειμένου ανακριτής και εισαγγελέας να διασταυρώσουν κάποια στοιχεία που αφορούν στους κατόχους των κινητών τηλεφώνων, σχετικά με τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν και τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέων και ανακριτών
Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέων και ανακριτών
Τόσο ο Ν. Μιχαλολιάκος όσο και ο Γ. Πατέλης μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες ακόμη πέντε στελεχών της Χ.Α., ενώ στις 10:00 αναμένεται να απολογηθεί στην Ευελπίδων ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς και στις 11 θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός και η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά.
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, και η κόρη τους, Ουρανία
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, και η κόρη τους, Ουρανία
Παράλληλα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ είχαν σχηματίσει αλυσίδα στο πεζοδρόμιο των δικαστηρίων, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Χρυσή Αυγή: Αντισυνταγματική η προφυλάκιση Μιχαλολιάκου
Για «άθλια σκευωρία» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αντιδρώντας στην απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, την οποία χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική.

«Η πιο άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδος εξελίσσεται εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας.

Οι δικαστικές αρχές προέβησαν στον παράλογο ισχυρισμό πως οι χιλιάδες πολίτες που καλούν καθημερινά και για οποιοδήποτε θέμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Χρυσής Αυγής μιλούν απευθείας με τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο! Σαν να λέμε πως όποιος καλεί στην Συγγρού μιλάει με τον Σαμαρά, στην Χαριλάου Τρικούπη με τον Βενιζέλο και στην Κουμουνδούρου με τον Τσίπρα!
Με αυτή την άθλια και παράνομη μεθόδευση διώκεται ο Αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας. Η Χρυσή Αυγή παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς», αναφέρει η ανακοίνωση.



http://www.moriasnews.gr





1 σχόλιο:

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog