Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Γαλακτοβιομηχανία "φέσωσε" κτηνοτρόφους της Τριφυλίας

EΡΩΤΗΣΗ Θ.ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Οκτώ μήνες απλήρωτοι είναι κτηνοτρόφοι της Τριφυλίας, από γαλακτοβιομηχανία της Αρκαδίας στην οποία έδιναν το γάλα τους. Τους κτηνοτρόφους, που έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση, συνάντησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατέθεσε…

…σχετική ερώτηση στη Βουλή.Με τους κτηνοτρόφους συναντήθηκαν στα Φιλιατρά ο Θανάσης Πετράκος και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπης Καλογερόπουλος, Ανδρέας Μανέτας και Βασίλης Τσουλάκος.



Οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν το βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης διότι η γαλακτοβιομηχανία ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΒΕΕ «ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ», με έδρα την Μανθυρέα Τρίπολης Αρκαδίας, δεν τους πληρώνει εδώ και οκτώ μήνες. Αποτέλεσμα της μη τήρησης των συμφωνιών που είχαν γίνει με τους κτηνοτρόφους είναι να τους χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ για το γάλα που είχε πάρει από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τα τέλη Απρίλιο του 2013, όταν και αναγκάστηκαν οι κτηνοτρόφοι να διακόψουν την παράδοση γάλατος στην εν λόγω γαλακτοβιομηχανία.Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν από το βουλευτή να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πληρωθούν άμεσα.
Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Ήδη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, καθώς επίσης θα ζητήσει συνάντηση με του υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, στους οποίους θα θέσει το θέμα και θα ζητήσει την άμεση παρέμβασή τους για να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog