Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τα σκουπίδια

Σε τρεις γεωγραφικές διαχειριστικές ενότητες χωρίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τον οποίο ο Π. Τατούλης είχε προεκλογικώς δεσμευτεί ότι η υλοποίησή του θα ξεκινούσε την 1η Ιανουαρίου 2011.
Στην πρώτη ενότητα εντάσσονται: η Κορινθία, η Αργολίδα και οι Δήμοι Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας από την Αρκαδία. Στη δεύτερη ενότητα, εντάσσονται ο νομός Μεσσηνίας και οι Δήμοι Γορτυνίας και Μεγαλόπολης από την Αρκαδία και στην τρίτη ενότητα ανήκει μόνο ο νομός Λακωνίας. Προβλέπει, επίσης, τη ανάπτυξη δικτύου «πράσινων σημείων», μονάδες επεξεργασίας του συλλεγόμενου οργανικού υπολείμματος, σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) που μπορούν να φτάσουν και τους έντεκα.
Επίσης, προβλέπονται τρεις ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) που θα περιλαμβάνουν Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), ανά γεωγραφική διαχειριστική ενότητα.
Ο εγκεκριμένος ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεριμνά για ένα σημαντικό αριθμό ειδικών ρευμάτων αποβλήτων, όπως τα αδρανή, τα απόβλητα ελαιοτριβείων, τα νοσοκομειακά απόβλητα και άλλα, η διαχείριση των οποίων βασίζεται σε ειδικό νομικό πλαίσιο. Προτείνει δράσεις που αφορούν την εκτεταμένη ανακύκλωση στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επίσης, προβλέπει την αξιοποίηση του ΧΥΤΑ Κιάτου με επέκτασή του αλλά και βελτιωτικές παρεμβάσεις στον κορεσμένο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=301791


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog