Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

”ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο κύριος Απόστολος Τσοράκης έχει τοποθετηθεί ως υπεύθυνος δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου . Μια προσωπική επιλογή υποθέτουμε του ίδιου του Πέτρου Τατούλη.

Οφείλει λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος , δεοντολογικά τουλάχιστον , να αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά όλα τα ΜΜΕ της Περιφέρειας στον τομέα της αρμοδιότητας του.

Έλα όμως που σε αυτή την περίπτωση οι προσωπικές σχέσεις και συμπάθειες φαίνεται πως κερδίζουν τη μάχη κόντρα στον σωστό επαγγελματισμό.

Η μισή Τρίπολη έχει δει ότι στο γραφείο του κου Τσοράκη ”ξημεροβραδιάζεται” γνωστός δημοσιογράφος από την Κόρινθο , με τον οποίο έχουν γίνει ”αυτοκόλλητοι” και στο Λουτράκι !! Ο λόγος λοιπόν περί ίσων αποστάσεων και αντικειμενικότητας ”κάνει φτερά” .

Μάλιστα κυκλοφορούν έντονες φήμες στην δημοσιογραφική και πολιτική “πιάτσα” ότι κάτι site του … Μοριά δεν τα διαχειρίζεται η φερόμενη ως ιδιοκτήτρια αλλά … κάποιος άλλος!

Τις φήμες αυτές ενισχύουν και κάποια άρθρα με “…αποκλειστικά” και με “…ασφαλείς πληροφορίες” που αναρτούνται πριν ακόμα γίνει ανάρτηση στο επίσημο site της Περιφέρειας!!

Όπως και η καθημερινή αποστολή newsletters  σε χιλιάδες e-mails , με αναρτήσεις των εν λόγω sites που φυσικά εκθειάζουν την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη αφενός για λόγους θεμιτής προβολής αφετέρου για λόγους αθέμιτη βοήθειας στην αύξηση της επισκεψιμότητας αυτών των sites.

Και ερχόμαστε τώρα στο καυτό θέμα των ”περίεργων” , παράπλευρων εργασιών ….

Όπως σε περιπτώσεις μεγάλων Αθηναϊκών ΜΜΕ έτσι και εδώ δεν είναι δυνατόν αλλά δεν είναι και ηθικόν , ιδιοκτήτες “φαντάσματα” πίσω από τους οποίους κρύβονται γνωστοί δημοσιογράφοι ή εργολάβοι να παίρνουν μεγάλα ποσά για παράπλευρες εργασίες .






 Δεν είναι δυνατόν-για παράδειγμα- η κατασκευή ενός διαφημιστικού banner που το σύνολο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ το κάνουμε δώρο στον διαφημιζόμενο πελάτη μας ή το πολύ-πολύ το χρεώνουμε με 50-100 ευρώ, η Περιφέρεια να το κοστολογεί 1000 ευρώ για να “βολέψει” δικό της ΜΜΕ.








Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε και να ρωτήσουμε τον κ .Τσοράκη -που απ ότι πληροφορηθήκαμε υπήρξε και συνεργάτης  σε ιδιωτική εταιρία που δεν γνωρίζουμε ακριβώς το αντικείμενό της, του συμπολίτη μας π.Υπουργού κ.Πάνου Μπεγλίτη (Assistant Editor: Apostolos Tsorakis ,  Δείτε ΕΔΩ , ) αλλά και σε σημαντικές θέσεις στον ΑΝΤ1 , στον ΣΚΑΪ , στην Ναυτεμπορική ακόμα και στο γραφείο της κας Άννας Νταλάρα *(δείτε στο τέλος του άρθρου) -  θέλουμε λοιπόν να τον ρωτήσουμε το εξής:

Είδαμε στην σελίδα του στο facebook μια σειρά από ηλεκτρονικές διευθύνσεις που δεν έχουν καμία ομοειδή σχέση μεταξύ τους. Από sites μόδας μέχρι Νταλάρα και Πελοπίδα Καλλίρη **(δείτε στο τέλος του άρθρου) …

Και μας γεννιέται το εύλογο ερώτημα : Τι είναι αυτά τα sites που αναφέρει; Τα αγαπημένα του sites ή αυτά τα sites που έχει κατασκευάσει λόγω της δουλειάς του;

Και στην μία και στην άλλη περίπτωση δεν υπάρχει τίποτα που να ελέγχεται ως παράνομο.

Όμως και στην μια και στην άλλη περίπτωση επιβάλλεται να ελεγχθεί το αν είναι ηθικό…

Γιατί για παράδειγμα δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να δηλώνεις ως αγαπημένα σου από όλη την Ελλάδα δύο Κορινθιακά sites του ίδιου ιδιοκτήτη (diogenis press και morias news).

Ή αν δεν είναι αγαπημένα και είναι δικές σου κατασκευές ιστοσελίδων άντε να πείσεις μετά την κοινή γνώμη ότι δεν έχεις καμία σχέση και για πιθανές ή ενδεχόμενες άλλες επαγγελματικές συνεργασίες ως ειδικός !

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η κυρία Σοφία Μαύρου που έχει έδρα την οδό Αδειμάντου 55 Κόρινθος , τελείως συμπτωματικά (!!) είναι η ιδιοκτήτρια των sites diogenis press και moriaς news τα οποία ή αρέσουν ή τα έχει κατασκευάσει ο κ.Απόστολος Τσοράκης.



Βρεθήκαμε στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκετε Αδειμάντου 55 και αναζητήσαμε την Σοφία Μαύρου . Ω τι έκπληξη ! Δεν υπάρχει πουθενά ! Αντιθέτως , δείτε τι βρήκαμε ..



Όπως επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής που εγκρίνει αυτά τα θέματα είναι η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Ενημέρωσης κα Ντίνα Νικολάκου και μέλος της επιτροπής ο πρώην δήμαρχος Κιάτου και νυν Περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ.Άγγελος Παπαγγελόπουλος , που πιθαναλογούμε ότι και οι δύο θα πέσουν από τα σύννεφα σήμερα , μόλις γνωρίσουν ποια είναι η κα Σοφία Μαύρου και τι σχέση έχει με την Πελοποννησιακή ενημέρωση !!!

Λάκης Γιαννιδάκης

Υ.Γ “Βαγγελίστρα μου” που έλεγε και ο αξέχαστος Θ.Β !!

http://www.sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog