Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ένα σκαλοπάτι από τον Παγκόσμιο τίτλο ο Σταθακόπουλος

Μια νέα επιτυχημένη εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Άγγελος Σταθακόπουλος και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμμετείχε στον Παγκόσμιο τελικό του Championkart, στο Jesolo της Ιταλίας και πρωταγωνιστώντας και τις 3 μέρες του αγώνα, τερμάτισε στη 2η θέση της κατηγορίας 6 Speed Over, με εξατάχυτα kart. Ανάμεσα στους 150 και πλέον οδηγούς από τα 13 κράτη που συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες αυτού του διεθνούς τελικού (Βέλγιο, Κροατία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ισπανία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Ελβετία, Βενεζουέλα), ο Άγγελος Σταθακόπουλος παρέλασε κρατώντας την Ελληνική σημαία και με την εμφάνιση του λίγο έλλειψε να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος στην απονομή. Έδωσε αρκετές μάχες με διαφορετικούς οδηγούς σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών και από νωρίς φάνηκε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στην τελική τριάδα. Στον μεγάλο τελικό, ο αγώνας δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε ο Έλληνας οδηγός κι έτσι έχασε πολλές θέσεις μέχρι την πρώτη στροφή. Στη συνέχεια πίεσε, έκανε αρκετά προσπεράσματα, διατήρησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και κατάφερε να ανέβει στη 2η θέση. Κινούμενος στον ίδιο ρυθμό με τον τελικό νικητή, Ιταλό Enrico Fae, τον πλησίασε στους τελευταίους γύρους αλλά δεν κατάφερε να τον φτάσει ώστε να επιχειρήσει να τον προσπεράσει. Η 2η θέση στον Παγκόσμιο τελικό του Championkart τον άφησε πάρα πολύ ικανοποιημένο έστω και αν έδειξε πως μπορούσε να κατακτήσει και τον τίτλο.

«Δε ξέρω πως είναι δυνατό, αλλά κάθε αγώνας φέτος ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο! Προερχόμενος από τη νίκη στον τελικό Ιταλίας στο Preccenico τον Σεπτέμβριο, πήγα στον Παγκόσμιο τελικό του Championkart χωρίς να το έχω προγραμματίσει, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Φυσικά στόχος μου ήταν να ευχαριστηθώ έναν Παγκόσμιο τελικό και να αγωνιστώ για 4η φορά φέτος, απέναντι στους πολύ δυνατούς Ιταλούς αντιπάλους. Καθώς η Championkart διοργανώνει κάθε χρόνο τον Παγκόσμιο τελικό στην πίστα του Jesolo που εγώ είχα μόλις 1 συμμετοχή σε αγώνα, σε καμία περίπτωση δε μπορούσα να θέσω υψηλούς στόχους. Κάνοντας ένα όμορφο και ήρεμο ταξίδι με το Superfast VI, έφτασα στο Jesolo όπου το κλίμα ήταν μοναδικό. Η διοργάνωση φανταστική με προσεγμένη την κάθε λεπτομέρεια και αισθανόσουν από την πρώτη στιγμή ότι θα ακολουθήσει μεγάλη γιορτή. Ο καιρός, τυπικά Ιταλικός με ομίχλη το πρωί και ζέστη το μεσημέρι, δε με δυσκόλεψε και από τις πρώτες δοκιμές πήγα καλά. Είδα ότι μπορώ να κινηθώ στο ρυθμό των πρώτων και χωρίς να αγχωθώ προσπάθησα να ευχαριστηθώ όλη την εξέλιξη του αγώνα. Έκανα πολύ καλά προκριματικά σκέλη και βρέθηκα να διεκδικώ τη νίκη. Φυσικά σε αυτό με βοήθησε καθοριστικά το ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ενιαίο πρωτάθλημα, με ίδιο κινητήρα, σασί και λάστιχα για όλους.  Δυστυχώς, η εκκίνηση του τελικού έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για μένα κι έχασα αρκετές θέσεις. Πείσμωσα και κατάφερα να ανακτήσω τις περισσότερες από αυτές, εκτός από μία. Έτσι, τερμάτισα 2ος και μου πήρε πραγματικά πολλές ώρες για να το συνειδητοποιήσω. Ήταν μια μοναδική εμπειρία κι εύχομαι πραγματικά να την ξαναζήσω. Συμμετέχω ανελλιπώς από το 2007 σε Παγκόσμιους τελικούς αλλά ήταν η πρώτη φορά που ήμουν ο μοναδικός Έλληνας. Σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής και μοναδικός εκπρόσωπος της, ένιωσα πολύ όμορφα με τις αντιδράσεις των υπόλοιπων οδηγών, των θεατών, των εκπροσώπων των Εθνικών αποστολών αλλά και των επίσημων που παρευρέθηκαν στον αγώνα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι πρώην πιλότοι της Formula 1 Luca Badoer και Bertrand Gachot και ο Πρωταθλητής Ευρώπης για την κατηγορία KZ1 το 2011, Paolo De Conto. Φέτος συμμετείχα σε 3 αγώνες του Ιταλικού Championkart κατακτώντας δύο φορές την 1η θέση, μία 2η και μία 3η θέση και ολοκλήρωσα τη χρονιά με τη 2η θέση στον Παγκόσμιο τελικό. Είμαι πολύ χαρούμενος με τις εμφανίσεις αυτές και πραγματικά τυχερός για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει η Superfast Ferries και ο Albino Parolin, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Parolin Racing Kart ».

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται για 7η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 5 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog