Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ημερίδα με ομιλητή το Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Φούρλα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας

Γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας επιχειρηματίες και μέλη φορέων και σωματείων για την ενημερωτική εκδήλωση με το Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Αλέξανδρο Φούρλα, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν δια στόματος του Γ.Γ. για μία σειρά από θέματα που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις, όπως το νέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών και Επιχειρηματικών Πάρκων, για την απλοποίηση αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών δραστηριοτήτων και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και για τα χρηματοδοτικά ταμεία και τη δημιουργία του ΕΤΕΑΝ. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε τη ΒΙΠΕ Τρίπολης και ενδεικτικά κάποιες επιχειρήσεις, συνοδεία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ι. Μπουντρούκα και του Προέδρου του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Α. Σύριου και μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Την έναρξη εργασιών της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τον κ. Φούρλα, τους Δημάρχους Τρίπολης και Μεγαλόπολης κ.κ. Ι. Σμυρνιώτη και Π. Μπούρα αντίστοιχα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ντάνο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Μ. Κονοπισόπουλο, μίλησε για την ανάγκη απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις και την ανάγκη ανάπτυξης νέων δομών, όπως ένα επιχειρηματικό πάρκο στη Μεγαλόπολη και η επέκταση της ήδη υπάρχουσας Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης. Στη συνέχει ο κ. Μπουντρούκας έδωσε το λόγο στον Γ.Γ. Βιομηχανίας κ. Φούρλα για να αναπτύξει τα θέματα της ημερίδας.
Ο κ. Φούρλας κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου που τίθεται σε διαβούλευση, σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούν πλέον να γίνονται και από τα Επιμελητήρια για μικρές επιχειρήσεις ισχύος μέχρι 22kw, και τεχνικών επαγγελμάτων και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών χώρων, όπως είναι τα βιομηχανικά πάρκα. Αυτό που τόνισε ο κ. Γενικός είναι η ανάγκη να καταρριφθεί πλέον αυτό το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα πίσω από την έναρξη μίας νέας δραστηριότητας, προκειμένου να μην αποθαρρύνονται εκείνοι που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μία νέα επιχείρηση, η ανάγκη για διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις διαδικασίες των διαφόρων υπηρεσιών.

Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας απάντησε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog